Zajímáte se o trendy v PR?

Jsme jedna z nejprogresivnějších PR agentur. Pokud Vám můžeme jakkoli pomoci, nechte nám své kontaktní údaje a my Vás budeme kontaktovat.

Více

Děkujeme za registraci

Formulář pro registraci byl úspěšně odeslán.
Nejpozději do týdne Vám zašleme bližší informace.

Těšíme se na viděnou.

PR bude hrát prim v oblasti ESG, PRAM Consulting se stal členem Asociace společenské odpovědnosti

Blog > Detail článku

24. 7. 2023

 

ESG (Environmental, Social and Governance) neboli kolektivní odpovědnost firem v oblasti sociálních a environmentálních faktorů představuje jednu z největších výzev pro podnikání v současnosti. Právě na přístupu k ESG bude stále více záležet, jakou reputaci firmy získají a zda s nimi budou chtít potenciální partneři a klienti spolupracovat. Pro oblast PR je to výzva o to větší, že agentury neřeší pouze vlastní odpovědný přístup k podnikání, ale také chování svých klientů. Proto se PR agentura PRAM Cosulting rozhodla vstoupit do Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR), největší iniciativy udržitelnosti a ESG v České republice.

 

„Oblastí udržitelnosti se zabýváme dlouhodobě. V posledních letech jsme uspořádali dva semináře a vydali eBook. Zároveň jsme pro naše klienty vydali několik nefinančních, resp. reportů udržitelnosti. Proto vstup do asociace je dalším logickým krokem. V A-CSR se chceme dále věnovat oblasti vzdělávání a přinášení nových trendů v rámci udržitelnosti,“ říká Patrik Schober, Managing Partner a zakladatel společnosti PRAM Consulting.

 

 

A-CSR patří mezi průkopníky SDGs v České republice. Od roku 2017 udílí prestižní Ceny SDGs, unikátní ocenění za naplňování globálních cílů OSN v Česku, které se staly vzorem pro další země. "Média i oblast marketingu teď čeká zásadní transformace směrem k udržitelným strategiím a nefinančním reportům. Navíc na agentury přechází zodpovědnost za komunikaci udržitelných aktivit jejich klientů, a to je opravdu nelehký, ale důležitý úkol. Přivítat do našich řad PRAM Consulting je další signál, že s tématem udržitelnosti je třeba pracovat i v mediálním prostoru jako takovém." Lucie Mádlová, zakladatelka a ředitelka Asociace společenské odpovědnosti.

 

 

Asociace ve spolupráci s mezinárodně oceňovaným studijním programem CEMS/Master in International Management na Fakultě podnikohospodářské na VŠE a Forbes Česko od roku 2022 komplexně srovnává ESG aktivity, strategie a nefinanční reporting společností v Česku a vytváří ESG Rating. PRAM Consulting je již 525. členem A-CSR.

 

Odkaz na medailonek PRAM Conuslting 

 

O PRAM Consulting
Společnost PRAM Consulting s.r.o. je zkušenou komunikační agenturou v oblasti public relations, marketingu a podpory prodeje. PRAM Consulting je členem Asociace PR agentur (APRA) a v roce 2009 se stal členem Worldcom PR Group, největší světové sítě nezávislých PR agentur. PRAM je pravidelně certifikován, aby vyhovoval normě Consultancy Management Standard. Poradenství poskytuje na českém a slovenském trhu a své služby dodává i po Evropě prostřednictvím svých partnerů v dalších zemích. 
 
O Asociaci společenské odpovědnosti
Asociace společenské odpovědnosti (A-CSR) je největší iniciativou udržitelnosti a ESG v Česku. V rámci své unikátní vize hájí zájmy 500+ členů z řad korporátního, neziskového, vzdělávacího i veřejného sektoru s cílem zvýšit jejich potenciál a kompetence v oblasti udržitelnosti a SDGs. Prostřednictvím aktivního dialogu se státem A-CSR významně ovlivňuje a vytváří CSR politiku a agendu udržitelného rozvoje v Česku. Od roku 2017 uděluje prestižní Ceny SDGs, unikátní ocenění za naplňování globálních cílů od OSN v Česku. Jako národní ambasador od roku 2016 zastřešuje významný mezinárodní svátek dárcovství, Giving Tuesday, a rozvíjí tak kulturu dárcovství v Česku.